tisdag, augusti 25, 2009

Äventyr 2009/2010 under förberedelse...


Efter förra resan är det många som har frågat vad nästa äventyr ska bli. Vi har påbörjat förberedelserna och enligt oss själva kommer det bli ännu mer äventyrligt, utmanande, spännande och framför allt kul än expeditionen till Afrika och Kilimanjaro förra året. Fast vad det blir håller vi än så länge för oss själva förutom för några få utvalda som vi berättat för. :)

söndag, augusti 23, 2009

Arga lappen i vår egen trappuppgång


Svaret som någon skrivit är faktiskt ganska kul. :)

söndag, augusti 16, 2009

Glad


Så här glad kan man bli när man får A/C och kallt vatten efter 6 timmar i solen.

Dålig bild, bra utsikt


Efter att ha promenerat genom hela Forum romanum och Palatinen i gassande solsken hade vi nästan värmeslag men hittade ett perfekt ställe med A/C och utsikt över Colosseum där vi kunde svalka oss och äta lunch innan vi gick raka vägen förbi de långa köerna in till Colosseum tack vare att vi redan hade biljetter.

Forum romanum


Helt otroligt vad de kunde bygga på den tiden. Ingen jäkla cellplast i väggarna då inte och så står ju mycket också kvar 2000 år senare.

Firande vid spanska trappan


Vi hade en väldig tur och råkade gå förbi Spanska trappan precis när firandet av självständighetsdagen nådde sin höjdpunkt. Hela trappan var full med publik och framför sjöngs opera sen började fyrverkeriet till klassisk musik. Helt magiskt.

fredag, augusti 14, 2009

Det riktiga Sixtinska kapellet!


Taket på kapellet smygfotograferat.

INTE Sixtinska kapellet


Turister som vi är så trodde vi att vi kommit till Sixtinska kapellet när vi var i den här enorma och välsmyckade korridoren. Vi förundrades över hur Michelangelo kunnat måla så mycket. Sen visade det ju sig att vi inte nått höjdpunkten än och bara sett början.

Vi har besökt världens minsta land


Vatikanstaten tog en hel dag. Mängder att se.

lördag, augusti 01, 2009