tisdag, december 12, 2006

Bio a'la Thailand


I kväll gick vi på lyxbio och såg nya James Bond i stora röda skinnfåtöljer med massage. Popcorn, läsk o godis ingick. Konceptet hette Gold o kostade 120 kr. Egen lounge med bar fanns också för gold kunder. Filmen då? Inte lika häftig o minnesvärd!

Matglad elefant


Från Ao Nang hann vi även med att testa elefantridning, rafting, kajakpaddling i grottor o ett oförglömligt äventyr i ösregn när vi försökte ta oss fram till en lagun som man endast kunde nå genom klättring. Vi var alldeles bruna av all lera efter den strapatsen. Häftigt ställe iaf :).

James Bond island


Tjahapp, lite turistfoto måste vi ju ta. Här slogs vi med en miljard japaner om att få en sekund för oss själva på stranden framför James Bond island. Fotot tog dock en gammeldansk, vilket man för övrigt kan beställa in på vissa restauranger i Ao Nang, strandorten utanför Krabi där vi bodde i 4 dygn.

söndag, december 10, 2006

Äntligen!


Äntligen hittade vi vad letat så mycket efter men inte fått se vid Similan islands - en leopardhaj! :) Den här firren fick vi se utanför Phi Phi.

Hotellet på Phi Phi


Utsikten från hotellet precis vid havet. Från frukostbordet kunde man blicka ut över öarna o kvällstid kunde man beundra den otroligt vackra solnedgången.

View point Phi Phi Island


Efter vad som kändes som en evighet i uppförsbacke kom vi fram till målet. Det var värt svetten, myggbetten o träningsvärken i 30 graders värme. Vågen kom in över stranden till höger.

Phi Phi island


Efter dykbåten åkte vi från Phuket till Phi Phi. Även om ön var riktigt mysig med fina stränder syns det tyvärr fortfarande spår efter Tsunamin. 80% av alla turister är svenskar enligt en svensk dykinstruktör som vi pratade med. Vi upplevde det inte som riktigt så illa men ändå mycket svenskar.

Mycket prylar...


Henrik och vår Divemaster Yay gör sig redo för ännu ett nattdyk vid Similan islands.

Vår hytt på Jonathan cruiser


Tja, sämre än så här kan man definitivt sova! När vi vaknade första morgonen och stack ut huvudena genom fönstren för att piggna till hade vi delfiner som lekte precis utanför fönstret och framför båten.

fredag, december 08, 2006

Vårt hem under 6 dygn


Från den här båten gjorde vi dyk i Thailands bästa dykvatten med vår fantastiska och roliga Thailändska divemaster Yay. Vi åt gott och hade trevligt sällskap. Vi hade närkontakt av tredje graden med en STOR ilsken barracuda och hade man inte redan haft våta kläder hade de nog snabbt blivit det annars. :)

Kata noi - svensk koloni?


Efter 2 veckor i Vietnam tog vi en dag på stranden i väntan på dykäventyret vid Similan islands. Såg o hörde fler svenskar än thailändare, stor kontrast jämfört med Vietnam där vi stötte på 5 st på 2 veckor! Lyckades införskaffa en rejäl solbränna som skulle komma att svida mer än lovligt mycket under våtdräkten.

Blodtörstiga och skräck injagande knarkhundar!


Respektingivande knarkhund? Knappast. Alla log och tog bilder på den här krabaten. Hunden själv verkade mest intresserad av att ta en paus istället för att jobba...

Mmm, håller med, eller?


På Saigons flygplats hittade vi den här skylten. Vi har inte hunnit lära oss tillräckligt mycket Vietnamesiska för att översätta tyvärr.

Hmm...


Vi förstod aldrig riktigt vad alla som badade i Mekongdeltat förökte uppnå. De borde iallafall inte ha räknat med att bli renare.

Sopsortering på Mekongdeltat?


Spenderade 2 härliga dagar på floden o bodde en natt i bungalow precis vid vattnet i en liten by. Överallt syns sådana här båtar. Folket är fattigt men vänligt o väldigt nyfiket. Vi möttes alltid av ett leende på läpparna.

Cu Chi tunnlarna


Tja, så här ljust var det i tunnlarna som fick åtminstone en vuxen man i vår grupp att börja gråta. Tur vi hade ficklampor med oss! Efter ungefär halva sträckan och 8 meter under jord upptäckte Henrik att det hängde fladdermöss i taket och tittade ilsket på oss. Och en liten detalj i sammanhanget är då att takhöjden är max 120 cm. Benen gjorde ont i 3 dagar efteråt, men det var det verkligen värt!

torsdag, december 07, 2006

Julstämning i Saigon


Ensamma på taket på en restaurang blickade vi ut över staden o såg det här. Ingen julstämning infann sig i över 30 graders värme...

Tittut!


Jonna tittar ut på samma utsikt som Chamfolket tittade på en gång i tiden (okej, på den tiden stod det antagligen inte en fjant med kamera i vägen men ändå).

onsdag, december 06, 2006

My Son - "beautiful mountain"


Mitt i djungeln följer sig ett gammalt tempelkomplex som chamfolket byggt. Vi besökte det i gryningen innan turistströmmen dök upp och under tiden syddes våra kläder upp i Hoi An.

Lang Co beach


På vägen mellan Hue o Hoi an stannade vi till vid detta paradis. Berg, palmer o kritvita stränder med kristallklart vatten...

Vietnams berömda trekantshatt


Hatten införskaffades för 5 kr och tar en halv dag att tillverka. Får se om den kan överleva 6 flygresor!

Apan vid Parfymfloden i Hue


Första o sista vilda apan vi såg i vietnam var väldigt lik Henrik :-P