onsdag, november 29, 2006

Hue - Kulturens stad


Tog natttåget till Hue. Här i en drakbåten på Perfume river på väg mot ett tempel. Vackraste staden i Vietnam! Frågan är om det inte är varmaste också! Vi hade 38 grader i skuggan.

En blomma med en ros i sin hand


På båten i Halong bay

Halong bay - vilken pärla!


I Halong bay, som är med på FNs världsarvslista, bodde vi på båt i 2 dagar. Där paddlade vi kajak, badade, tittade på otroliga grottor och led/skrattade oss igenom besättningens kareokesång på kvällen. Vattnet var så salt så man nästan studsade på ytan när man hoppade i.

Nattåg mellan Sapa och Hanoi


Så här kul har man på nattåget mellan Sapa och Hanoi

The locals...


Folket från bergsstammarna fick man vara lite försiktig med att fotografera eftersom en del av dem trodde att deras ande skulle försvinna om de blev fotograferade.

Villa a'la Sapa


Vi hade endast gått 15 minuter när vi kom hit men svetten rann redan. Bristen på kondition gjorde sig hörd:-)

Utsikt över risfälten i Sapa


I byn Sapa uppe i bergen vandrade vi två dagar och besökte den fattiga men genomtrevliga lokalbefolkningen. Vi såg återvinning a'la Sapa när barn gjorde nummer 2 på marken som hundarna mumsade i sig med en gång och sedan blev hundarna middag. Vi skrattade och lokalbefolkningen tyckte nog mest vi var underliga som tyckte det var så skoj.

tisdag, november 28, 2006

Hanoi - staden med 6 miljoner invånare och 10 miljoner motorcyklar


Vi lämnade kyliga Skåne och Köpenhamn och landade i nästan 30 grader varmare temperatur i Hanoi. Total anarki på gatorna men oj, oj vilken charmig stad!
Okej, så var man tillbaka på Bangkoks flygplats igen efter 2 helt otroliga veckor i Vietnam där vi åkt från nord till syd. Det enda som inte funkat (förutom kommunikationen med fransmännen som invaderat landet) var GPRS och det är anledningen till att vi inte uppdaterat bloggen tidigare. Nu ska vi snart se om vi kan lyckas lura ännu en incheckningstant att det inte alls beror på en massa övervikt att vi blir gröna i ansiktena och det knakar i sömmarna då vi lyfter ryggsäckarna.

måndag, november 13, 2006

On the road again...


Lämnar ett väldigt grått och regnigt Malmö.

lördag, november 11, 2006

Hmm, långa eller korta shorts? Det är frågan.


Kanske bäst att ta de långa. Finns ju en liten, liten risk att det är under 25 grader i vattnet någonstans. Man vill ju inte frysa. ;)

tisdag, november 07, 2006

Snart dags nu!


Det närmar sig... :)